Bijzondere stunts die je alleen in Dubai ziet

Deel deze pagina:

Dubai staat bekend als een stad van extremen zo hebben ze er 's werelds hoogste gebouw (de Burj Khalifa), 's werelds grootste Fonteinen show (de Dubai fountain show) een record winnende projectie show (Imagine bij Festival City) en nog vele andere bijzondere projecten. Maar in de stad worden ook regelmatige aparte en bijzondere stunts gedaan, wij hebben een lijstje voor je verzameld.

De 10 stunts hieronder op onze lijst staan in willekeurige volgorde.

1. Ken Block Gymkhana in Dubai

Voor professionele rallyrijder Ken Block hebben ze een deel van Dubai afgezet zodat hij zijn race skills kan laten zien, zo zie je hem over de drukste snelweg van Dubai heen scheuren, de Sheikh Zayed Road en ook draait hij eindeloos donuts bij de gouden paarden van het 5 sterren Al Qasr hotel.

In de video zie je verder veel andere hoogtepunten van de stad terugkomen zoals het palm eiland, de fonteinen show, de Burj Khalifa en het drukke vliegveld.

2. Jetman Dubai

is it a bird, is it a plane? nee het is Jetman Yves Rossy die over Dubai heen vliegt met zijn jet-aangedreven vleugels. In deze video zie je hem over de woestijn en de stad vliegen samen met de beroemde 31-jarige skydiver en BASE-jumper Vince Reffet. Dat is nog eens een bijzondere manier van reizen!

3. Dream Jump Dubai

In samenwerking met Skydive Dubai is in april 2015 de Dream Jump Dubai georganiseerd, hierbij springen de atleten van Never Before Events vanaf de 99e verdieping van de Princess Tower in de Dubai Marina.

4. Alain Robert beklimpt de Burj Khalifa

De Franse klimmer Alain Robert ook wel bekend als Spiderman heeft op 28 maart 2011 de volledige 828 meter van de Burj Khalifa beklommen met enkel een veiligheidstouw aan een veiligheidsharnas. In 2015 is hij nog even terug gekomen naar Dubai om ook de Cayan toren in de Dubai Marina te beklimmen.

5. Basejump vanaf de Burj Khalifa

Dezelfde man die ook als Jetman over Dubai heeft gevlogen heeft in april van 2014 de ultieme basejump gedaan vanaf de Burj Khalifa dit samen met Fred Fugen. Hiermee hebben ze het  Guinness World Record voor de hoogste basissprong van het hoogste gebouw ter wereld behaald.

6. Red Bull f1 racecar boven op de Burj al Arab

Boven op de Burj al Arab zit een helicopter platform, dit platform wordt echter ook wel eens misbruikt voor gekke promotie stunts zo zie je in deze video voormalig Formule 1-coureur David Coulthard rondjes spinnen op dit platform in een formule 1 wagen.

7. Kitesurfen vanaf de Burj al Arab

Deze stunt is wederom vanaf het helicopter platform van de Burj al Arab gedaan, hierbij springt Nick Jacobsen met zijn kiteboard naar beneden om op het warme water van de perzische golf te landen alsof het niks is!

8. Wakeboarden door het Madinat Jumeirah resort

In deze promotie video voor de prachtige Madinat Jumeirah hotels wordt er ge-wakeboard door de wateren waar je normaal gesproken met een traditionele abra boot door heen vaart, deze video is natuurlijk wel flink geknipt maar blijft een mooie stunt!

9. Tom Cruise en de Burj Khalifa

Tom Cruise staat er om bekend dat hij zijn eigen stunts doet, en dat doet hij dan ook voor de mission imposible film die voor een deel in en om de Burj Khalifa afspeelt.

10. Zipline door de Dubai Marina

Dit is een stunt die je zelf ook kunt beleven, door de Dubai Marina gaat de langste urban zipline ter wereld hiermee vlieg je op hoog tempo over de luxe jachthaven van de stad heen. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar voor iedereen, durf jij dit aan?

Meer informatie

Misschien vind je dit ook leuk


2018-10-15

De 5 beste waterparken in Dubai

2018-11-23

10 gratis dingen om te doen in Dubai

2018-08-08

Waar kun je de Eid Al Adha vuurwerk shows bekijken in Dubai

2018-11-12

Hoe zit het met de veiligheid in Dubai?