Burj khalifa

Het hoogste gebouw ter wereld

Deel deze pagina:

Bij een bezoek aan Dubai mag een bezoek aan de Burj Khalifa eigenlijk niet ontbreken, het gebouw is ook moeilijk te missen want met zijn 828 meter is het op het moment van schrijven het hoogste gebouw ter wereld!

Aan de voet van deze enorme toren vind je het grootste winkelcentrum ter wereld de Dubai mall en ook vind je hier de grootste fonteinenshow ter wereld de Dubai fountain welke elke middag en avond gratis te bezichtigen is.

De Burj Khalifa heeft niet één maar twee observatiedekken, de 124e en 125e verdieping en 's werelds hoogste observatieplatform (555 m) op de 148e verdieping. Voor een echt speciale ervaring, kunnen bezoekers ervoor kiezen om te dineren in het restaurant At.mosfeer op de 122e verdieping wat zoals je misschien wel kunt raden het hoogste restaurant ter wereld is.
De entree van de observatiedekken zit in de Dubai mall na vertoon van je tickets loop je van hier direct de Burj Khalifa in en krijg je eerst een overzicht over de bouw en geschiedenis vervolgens stap je de lift in en word je in no-time naar de 124e verdieping gebracht, vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad, woestijn en de perzische golf.

Entree tickets voor de observatiedekken zijn eenvoudig van tevoren online te reserveren dit is ook zeker aan te raden om teleurstellingen en lange wacht tijden te voorkomen, let er wel op dat de Burk Khalifa meerdere prijzen hanteert de prijs om omhoog te gaan tijdens de zonsondergang is een stuk duurder als een entree overdag of later op de avond.

Naast de observatiedekken bestaat de Burj Khalifa voor een groot deel uit kantoorruimtes en appartamenten, daarnaast vind je in de toren het luxe Armani Hotel meerdere restaurants, een aantal zwembaden, een moskee en een nachtclub.

De Burj Khalifa heeft meerdere wereld records op zijn naam staan waaronder:

  • Het gebouw met het meeste aantal verdiepingen ter wereld
  • Het hoogste gebouw ter wereld
  • De hoogste nachtclub ter wereld
  • De hoogste moskee ter wereld
  • 'S werelds hoogste observatiedeck
  • Het hoogste restaurant ter wereld

Inbegrepen bij de volgende kortingspassen: iVenture Card, Go Dubai Pass, My Pass UAE

Hoe kom je hier?


De Burj Khalifa is goed bereikbaar met de metro als je uit stapt bij het station van de Dubai mall is het gebouw eigenlijk niet te missen vanaf dit station kan je simpel weg de Dubai mall inlopen (via een lange loopgang over de weg heen vanwaar je alvast een mooi uitzicht hebt) en de bordjes naar de Burj Khalifa volgen.

Natuurlijk is de Burj Khalifa ook prima te bereiken met de taxi, dit gebouw is niet te missen en elke taxi chaufeur weet waar hij moet zijn als je meld dat je naar de Burj Khalifa toe gaat, benieuwd hoe duur dit is? neem dan eens een kijkje op de taxi prijzen berekenen pagina.

Een andere goedkope manier om bij de Burj Khalifa te komen is de bus, er zijn veel verschillende bussen die stoppen bij of in de buurt van de Burj Khalifa kijk voor een actuele planning op http://dubai-buses.com/

Heb je zelf een auto gehuurd in de stad? dan kan je het beste parkeren in de Dubai mall de parkeer garage hiervan staat goed aangegeven.

Ben je van plan of heb je tickets gekocht voor een Big bus tour? dan kan je ook hiermee bij de Burj Khalifa kunnen komen deze maakt namelijk een stop bij de Dubai mall.

Veelgestelde vragen


Is er een tijdslimiet voor de Burj Khalifa observatie deck?

Nee, er is geen tijdslimiet je mag zo lang boven blijven als je wilt gemiddeld brengen mensen hier ongeveer een uur door.

Op welke verdieping van de Burj Khalifa is het observatie deck?

Het observatie deck bevind zich op de 125e verdieping en er is nog een 2e op de 148e verdieping

Hoe hoog is de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa is 830 meter hoog tot aan het bovenste puntje.

Wanneer is de Burj Khalifa geopend?

De Burj Khalifa is geopend met een spectaculaire vuurwerk show op 4 januarie 2010

Wat heeft de bouw van de Burj Khalifa gekost?

Het heeft ongeveer 1,5 miljard amerikaanse dollar gekost om de Burj Khalifa te bouwen.

Door wie is de Burj Khalifa ontworpen

Het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merril gevestigd in Chicago heeft het onwerp voor de Burk Khalifa gemaakt En het Zuid-koreaanse Samsung C7T Corporation is de hoofdaannemer.
Adres Verenigde Arabische Emiraten
Dubai
Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard 1
Website http://www.burjkhalifa.ae
Dichtstbijzijnde metrostation Burj Khalifa/Dubai Mall Metro Station (0.69Km)
Taxi Bereken de taxi prijs
Tags
Bezienswaardigheid
Observatie platform
Dichtstbijzijnde hotels

Bezoeken met korting


iVenture Card
Bespaar tot 50%

iVenture Card

Go Dubai Pass
Bespaar tot 55%!

Go Dubai Pass

My Pass UAE
De top attracties met hoge kortingen

My Pass UAE

Media


Gerelateerde artikelen


2018-12-08

Bijzondere stunts die je alleen in Dubai ziet

Locatie


In de buurt te vinden


Bezienswaardigheid
Show
0.23Km

Dubai fountain

Bezienswaardigheid
0.23Km

Dubai fountain boardwalk

Tour Bezienswaardigheid
0.23Km

Dubai fountain lake ride

0.35Km

Souk al bahar

Bezienswaardigheid
Uitgaan
Show
0.37Km

Dubai opera

Bezienswaardigheid
0.42Km

Dubai aquarium

0.42Km

Underwater zoo

Bezienswaardigheid
Sport
0.48Km

Ice rink