Dubai fountain

Deel deze pagina:

De Dubai fountain show is 's werelds grootste muzikale fonteinen show en is de populairste gratis toeristische attractie van de stad. De show bevind zich in het Burj Khalifa-meer in Downtown Dubai, tussen de Dubai mall, Souk al bahar en de Burj khalifa in. Vanaf de Burj khalifa heb je dan ook een prachtig zicht op de fonteinen show.

De fontein bestaat uit een 275 meter lange centrale boog van fonteinen, verbonden met een kleinere boog en 5 grote cirkels fonteinen. Wanneer de uitvoering begint, schieten deze krachtige jets waterstralen tot een hoogte van 150 meter in harmonie met de muziek en worden ze verlicht door meer dan 6000 krachtige lampen en 50 kleurenprojectoren dit alles bied een spektakel wat je vrijwel nergens anders op de wereld vind, en al helemaal niet dagelijks en gratis!

De shows zijn zoals gezegd gratis en worden dagelijks gehouden deze duren maximaal 6 minuten. De avondshows beginnen om 18.00 uur en zijn elk half uur tot 23.00 uur te bewonderen. Overdag zijn er ook 2 uitvoeringen dit om 13.00 uur en 13.30 uur (13.30 uur en 14.00 uur op vrijdag).

De shows zijn allemaal op muziek bij en de nummers variëren van hedendaagse pop tot klassiek in diverse talen zoals het engels, arabisch maar ook in het chinees. Het repertoire omvat onder andere Thriller van Michael Jackson, I Will Always Love You van Whitney Houston, All Night Long van Lionel Ritchie, Baba Yetu van Christopher Tin, The Magnificent Seven van Elmer Bernstein en Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman.

De shows zijn goed te zien vanaf verschillende locaties in en rond de Dubai mall. De meest populaire plek is de Waterfront Promenade net buiten de Dubai mall maar hier word het dan ook het drukst, als je hier een stukje doorloopt tot voor de Burj khalifa dan is het vaak al een stuk rustiger en heb je er ook een beter zicht op. Ook is de Apple winkel in de Dubai mall een populaire plek deze heeft namelijk een groot balkon met uitzicht recht op de fonteinen.

In zowel de Dubai mall als de Souk al bahar zitten er meerdere restaurants met tafels zowel binnen als buiten die een fantastisch zicht op de fonteinen bieden kom vroeg naar een van deze restaurants en vraag om een tafel met uitzicht op de fonteinen voor een onvergetelijke ervaring.

Wil je de fonteinen show van heel dicht bij bewonderen? koop dan een kaartje voor de Dubai fountain boardwalk of voor de Dubai Fountain Lake ride met de Lake ride ga je in een soort van abra boot langs de show heen en met de boardwalk zit je op een soort van drijvende pier op het water vlak naast de fonteinen wat ook nog eens een heerlijke verkoeling bied want je kan hier soms wat nat worden.

Hoe kom je hier?


Je vind de Dubai fountain buiten bij de Dubai mall en deze is daarom zeer goed bereikbaar met de rode lijn van de metro stap hier uit bij de Dubai mall stop en volg de bordjes door het winkelcentrum om de show te bereiken.
Als je met de taxi naar de fonteinen show gaat kan je je laten afzetten bij de Dubai mall maar ook bij de Souk al bahar, bij de laatste is het vaak een stuk rustiger en hoef je minder ver te lopen.

Veelgestelde vragen


Is de fontein show helemaal gratis?

Ja deze is zonder betaling te bekijken elke dag van het jaar, alleen voor de lake ride en de boardwalk dien je een kaartje te kopen.

Hoe hoog gaat de Dubai Fountain?

De maximale hoogte van de fonteinen is 150 meter, ter vergelijking: de dom toren in Utrecht is 112 meter hoog dus de fontein show gaat daar nog een stukje over heen!

Hoe weet ik welk nummer wanneer komt?

Dit weet je niet van te voren, soms worden er ook nieuwe nummers toegevoegd dus het is elke keer weer een verassing.

Tickets

Website Klik hier
Openingstijden Elke dag behalve vrijdag om 13:00 en 13:30, elke vrijdag om 13:30 en 14:00.
Elke avond van 18:00 tot 23:00 om het half uur.
Prijs Gratis
Dichtstbijzijnde metrostation Burj Khalifa/Dubai Mall Metro Station (0.89Km)
Taxi Bereken de taxi prijs
Tags
Bezienswaardigheid
Show
Dichtstbijzijnde hotels

Media


Gerelateerde artikelen


2018-11-23

10 gratis dingen om te doen in Dubai

Locatie


In de buurt te vinden


Bezienswaardigheid
0Km

Dubai fountain boardwalk

Tour Bezienswaardigheid
0.17Km

Dubai fountain lake ride

0.19Km

Souk al bahar

Bezienswaardigheid
Observatie platform
0.23Km

Burj khalifa

Bezienswaardigheid
Uitgaan
Show
0.37Km

Dubai opera

Bezienswaardigheid
0.41Km

Dubai aquarium

0.41Km

Underwater zoo

Bezienswaardigheid
Sport
0.45Km

Ice rink