Dubai frame

Deel deze pagina:

De Dubai Frame is een 150 meter hoog gebouw in de vorm van een foto frame, waar je aan de ene kant het oude Dubai kunt zien en aan de andere kant de moderne skyline van het nieuwe Dubai. Het frame is te bezoeken als museum en observatie deck waarbij je eerst beneden door een tentoonstelling van oud Dubai loopt en vervolgens in de lift stapt naar het huidige Dubai, hier heb je een prachtig uitzicht over zowel het oude gedeelte van de stad als het futuristische nieuwe gedeelte ook vind je hier op 150 meter hoogte een glazen vloer waar je overheen kunt lopen en recht naar beneden kunt kijken.
Als je klaar bent met genieten van het uitzicht neem je aan de andere kant van het frame de lift weer naar beneden om te belanden in de de toekomst je krijgt hier een tentoonstelling te zien met de toekomstvisie van Dubai.

De buitenkant van de Dubai Frame is qua patroon gebaseerd op het logo van de wereld expo die in 2020 in Dubai plaats vind en deze is geheel in Dubai stijl natuurlijk belegd met goud. In de avond is dit gebouw prachtig verlicht het is dan ook zeker een aanrader om het Dubai frame te bezoeken vlak voordat de zon ondergaat hierdoor kun je genieten van het gebouw en uitzicht in het licht, tijdens de zonsondergang en in het donker.

Hoe kom je hier?


De Dubai Frame bevindt zich aan Gate 4 van Zabeel Park dit park is te bereiken met de rode lijn van de metro en ligt aan het station Al Jafiliya vanaf hier kun je zo het park door lopen naar het frame toe. Bij de Dubai Frame heb je geen taxi wachtrij maar ze komen hier wel zeer regelmatig dus je staat hier ook nooit lang te wachten op een taxi.

Veelgestelde vragen


Hoe hoog is de Dubai Frame?

Het frame is 150 meter hoog en 93 meter breed.

Ben je verplicht om over de glazen vloer te lopen?

Nee dit hoeft niet je kan er ook gewoon langs heen lopen, het is een stuk in het midden wat van glas is maar niet de gehele vloer is van glas.
Telefoon 800900
Website http://www.thedubaiframe.com/
Openingstijden Dagelijks van 10:00 tot 19:00
Dichtstbijzijnde metrostation Al Jafiliya Metro Station (0.85Km)
Taxi Bereken de taxi prijs
Tags
Bezienswaardigheid
Observatie platform
Museum
Dichtstbijzijnde hotels

Media


Locatie


In de buurt te vinden


Bezienswaardigheid
0.95Km

Garden glow

Show Bezienswaardigheid
1.95Km

Wafi Light and Sound show

1.99Km

Glow in the dark Minigolf

2.65Km

Dolfinarium

Gebied
Bezienswaardigheid
Cultureel
3.12Km

Al fahidi district

Museum Cultureel
3.13Km

Etihad Museum

Museum Bezienswaardigheid
Cultureel
3.18Km

Dubai museum

Bezienswaardigheid
Tour
3.42Km

Big bus