Bussen

Deel deze pagina:

Dubai's netwerk van bussen is uitgebreid hierdoor zijn de bussen goed te gebruiken als verbinding tussen de metro en je bestemming. Ze zijn zeer betaalbaar, accepteren Nol-kaarten als betaalmethode en kunnen je naar bestemmingen brengen die de metro niet bereikt. Zowel de bussen als de bushokjes hebben een airco systeem dus met de hoge temperaturen die vooral in de zomermaanden aanwezig zijn is het aangenaam wachten en reizen.

5ae47b37e2c54

Een stadsbus in Dubai

Hoewel de bus een prima vervoer optie is raden wij wel aan de metro te nemen als uw bestemming in de buurt van een metro station ligt, dit omdat het verkeer in Dubai redelijk druk is en er met de bus dus vertragingen kunnen ontstaan hier heeft de metro geen last van.

5ae47b7d01e82

Dit is een typische bus stop met airco in Dubai

Enkele regels voor de bus:

  • De drie voorste rijen stoelen zijn gereserveerd voor vrouwelijke passagiers.
  • Eten, drinken of roken is niet toegestaan in de bus.
  • Volumineuze bagage, gevaarlijke stoffen en (huis)dieren zijn niet toegestaan in de bus.

Actuele informatie en een routeplanner voor het bus netwerk van Dubai is te vinden op http://www.dubai-bus.com/

De Big bus tour

Wil je in een paar dagen veel van de bekende bezienswaardigheden zien? overweeg dan eens om een Big bus tour te doen, de Big bus bussen stoppen rijden via meerdere routes, stoppen bij alle bekende punten en je kan hier in een bepaalde periode onbeperkt van gebruik maken (hop on hop off principe) Daarnaast krijg je met je Big bus ticket ook korting op een aantal van de meest populaire highlights die Dubai te bieden heeft.