Overig vervoer

Deel deze pagina:

Dubai trolley

'S Werelds eerste waterstof aangedreven trolleysysteem rijd rond in Downtown Dubai, dit is een soort mix tussen de metro en de tram en bied een hop on hop off mogelijkheid die je snel en gemakkelijke naar onder andere de Burj khalifa, de Dubai mall, de Dubai fountain en Souq Al Bahar brengt. De waterstof- en elektrisch aangedreven trams hebben geen uitstoot en rijden met een snelheid van 10 km per uur.

Een ritje met de Dubai trolley

De eerste fase van Dubai Trolley bestrijkt 1km en is toegankelijk vanaf drie stations aan de Mohamed Bin Rashid Boulevard.

Abra boot

Het oversteken van de Dubai creek per abra boot is populair bij zowel locals als toeristen, de boten zijn kleine gemotoriseerde watertaxi's genaamd abras. Ze bieden plaats aan ongeveer twintig mensen en bieden de goedkoopste en snelste manier om te reizen tussen Deira en Bur Dubai. Vergeet dure cruises, dit is de echte manier om de Creek te zien.

5ae58f3442be4

Een abra boat op de Dubai creek

De abras hebben momenteel twee hoofdroutes over de Dubai creek. Er zijn vier stations, twee aan de zijde van Deira, ten noorden van de Creek, en twee aan de kant van de zuidelijke Bur Dubai.

Route 1 gaat van Hetira Old Souk Abra Station (vlakbij de Spice Souk) naar Bur Dubai Abra Station (net ten westen van de Old Souk).

Route 2 loopt van het Sabkha Abra-station (net ten zuidwesten van het Baniyas-plein) naar het oude souk Abra-station van Dubai (in de oude souk). Dit is drukker op de twee routes, goed voor ongeveer 70 procent van de abra ritten.

Abras op Route 1 werkt elke dag van de week van 05.00 uur tot 24:00 uur, terwijl die op Route 2 een 24-uurs service bieden. Er zijn ongeveer 150 boten die de routes bewerken en tijdens piektijden om de paar minuten vertrekken.

Het tarief voor een abra-rit is slechts 1 AED, dit wordt betaald aan de abra-bestuurder en er worden geen tickets uitgegeven.

Als je een persoonlijke cruise wilt, is het ook mogelijk om een ‚Äč‚Äčabra per uur te charteren. Er is geen reservering vereist. Kom gewoon naar een willekeurig station en praat met een chauffeur.

Het oversteken van de Dubai creek

Palm jumeirah monorail

De Palm Monorail werd geopend op 30 april 2009 en loopt langs de stam van de Palm Jumeirah in Dubai die het Gateway-station aan het begin van de Palm verbindt met het bekende Atlantis-hotel. De monorail is te breiken via de Dubai tram maar voor de monorail moeten aparte kaartjes gekocht worden, een enkele rit kost je 20 AED en een retour 30 AED per persoon.
De monorail loop op een verhoging en bied een prachtig uitzicht over de palm.

5ae58fa759181

De monorail gezien vanaf het Atlantis hotel