Praktische informatie

Handig om te weten!

Deel deze pagina:

Algemeen


Vlag
Taal Arabisch en Engels
Tijdszone Asia/Dubai (+0400)
Huidige tijd
Valuta AED - Prijzen omrekenen
Latitude 25.20484930
Longitude 55.27078280
Religie Hoewel de islam de officiële religie van Dubai is, staat het emiraat bekend om zijn tolerantie en respect voor alle religies. Naast moskeeën herbergt de stad veel andere plaatsen van aanbidding, waaronder kerken en tempels. Van bezoekers en inwoners wordt verwacht dat ze de islam respecteren en zich houden aan bepaalde etiquette en gedragsregels, inclusief de speciale regels die van kracht worden tijdens de heilige maand Ramadan. De meeste officiële feestdagen zijn gebaseerd op de islamitische kalender.
Landencode telefoon 971
Afdingen Afdingen gebeurd wel in Dubai maar eigenlijk alleen in de oudere souks en bij markt kraampjes, in hotels, supermarkten, grote winkels etc is dit niet mogelijk.
Fooien Fooien zijn niet verplicht maar wel gebruikelijk in Dubai, taxi prijzen worden vaak naar boven afgerond en in restaurants is een fooi van ongeveer 10% gangbaar behalve als dit al bij de prijs in zit.
Drinkwater Het water in Dubai is prima drinkbaar maar water flesjes worden bijna overal ook gebruikt. Veel hotels bieden hun gasten gratis flesjes water aan en de luxere hotels vaak ook gekoeld.
Creditcards Alle grote creditcards worden vrijwel overal in de stad geaccepteerd.

Douane


Visum Als je beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort is het niet nodig om een apart visum aan te vragen om Dubai, Abu Dhabi of een van de andere emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken. Bij aankomst krijg je een stempel in het paspoort dat dient als visum
Geldigheid visum Het visum wat je krijgt bij aankomst is 30 dagen geldig en deze kan eventueel eenmalig verlengt worden met 30 dagen
Geldigheid paspoort Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij het binnenkomen van het land.
Invoer drugs Dubai hanteert een zero-tolerance beleid op drugs voer dit dan ook absoluut niet in! De straffen hierop zijn zeer zwaar en ze maken geen onderscheid tussen hard en soft drugs.

Electriciteit


Type stroom Wisselspanning
Voltage 220/240 Volt
Frequentie 50 Hz
Stopcontact type Type G
Opmerking De stekkers die in Dubai gebruikt worden zijn hetzelfde als de stekkers die in het verenigd koninkrijk gebruikt worden je hebt dus een wereldstekker of verloopstekker nodig

Feestdagen


Nieuwjaarsdag Deze dag valt net als bij ons op 1 januari
Israa en Miraj nacht Valt op de 27e dag van Rajab (de zevende maand van de islamitische kalender). Herdenkt de tijd dat Mohammed van Mekka naar Jeruzalem en de hemel reist.
Eid Al Fitr Het einde van de Ramadan, deze dag valt elk jaar op een andere datum en is afhankelijk van de stand van de maan.
Arafat dag Tweede dag van de Hajj (de jaarlijkse bedevaart naar Mekka).
Eid Al Adha Eert de bereidheid van de profeet Ibrahim om zijn zoon te offeren.
Islamitisch nieuw jaar Ook bekend als Hijri-nieuwjaar. Markeert het begin van een nieuw islamitisch kalenderjaar.
Herdenkingsdag 30 November - Ook bekend als Martyr's Day. Nieuwe feestdag ter ere van Emiratis die zijn gestorven voor hun land.
VAE Nationale dag 2 December - Viert de unie van de emiraten. Verwacht parades, vuurwerkshows, concerten en meer festiviteiten.

Zonsopkomst en ondergang in Dubai


Datum
Zonsopkomst
Hoogste punt van de zon
Zonsondergang

* Tijden zijn in de lokale tijdszone