Taxis

Deel deze pagina:

Dubai is niet bijzonder voetgangersvriendelijk daarom zijn taxi's de beste manier om door de stad te reizen als uw bestemming en/of vertrekpunt niet in de buurt van een metrohalte ligt, de taxis worden gereguleerd door de overheid en moeten een werkende meter hebben.
Taxi's zijn relatief goedkoop in vergelijking met de meeste andere grote steden in de wereld, chauffeurs komen vaak uit landen als India en Pakistan over het algemeen spreken ze redelijk engels in ieder geval genoeg om te begrijpen waar je naar toe wilt.

5ae4ee3c8c7f1

De standaard taxi's in Dubai

Tarieven

Tarieven zijn geregeld en geprijsd volgens de meetwaarde op de meter. Het minimumtarief is 10 AED, neem eens een kijkje op de taxi prijs berekenen pagina om een inschatting te krijgen van een rit.
Als je een grotere afstand door de stad moet afleggen kan het zowel geld als tijd schelen om een deel met de Dubai metro af te leggen en alleen het stuk van en naar de metro met de taxi te doen.

Taxi's worden geëxploiteerd door de Dubai Taxi Corporation (Dubai Taxi), maar dit bedrijf besteed de taxi-activiteiten uit naar andere bedrijven, alle officiële taxi's hebben dezelfde crèmekleurige carrosserie alleen de dak kleuren verschillen per bedrijf als volgt:

Arabia Taxi - groen
Cars Taxi - blauw
Dubai Taxi - rood
Metro Taxi - oranje
National taxi - geel

5ae4ee710da15

De meter in een taxi

Taxistandplaatsen

Een taxi vinden is vrijwel overal in Dubai eenvoudig, bij het vliegveld, alle winkelcentra en de grote bezienswaardigheden zijn overal taxi standplaatsen te vinden met eigenlijk altijd voldoende wachtende taxi's. Als er geen taxi's bij een van deze rijen staat te wachten kan je een van de nummers bellen die op de bewegwijzering staan ​​vermeld en dan word er zo snel mogelijk een taxi gestuurd.

Er zijn ook taxistandplaatsen buiten alle metrostations van Dubai. Als er geen taxi's staan te wachten dan kan je ook hier bellen naar het nummer wat op het informatiebord staat.

5ae4ee9aab47c

Taxi standplaats bij de Dubai mall

Dubai Taxi Smartphone App

In juni 2014 heeft de Dubai Roads and Transport Authority de RTA Smart Taxi-app geïntroduceerd, de applicatie stelt gebruikers in staat om een ​​taxi te boeken met behulp van hun smartphone.

Het systeem is zeer geavanceerd waardoor de gebruiker de dichtstbijzijnde beschikbare taxi kan boeken. De app communiceert de locatie van de gebruiker naar de bestuurder, zodat gebruikers een taxi kunnen boeken, zelfs als ze niet weten waar ze zich bevinden.

De voortgang van de taxi kan live op het scherm worden gevolgd. De app geeft ook aanvullende informatie, zoals de naam van de bestuurder en de geschatte aankomsttijd op de bestemming.

Het starttarief voor het boeken van een taxi via de app is hetzelfde als voor het boeken van een taxi per telefoon (6 AED overdag en 7 AED 's nachts).

De app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Prive taxi's

Naast de creme kleurige taxi's vind je bij het vliegveld vaak ook andere kleur taxi's, dit zijn taxi's van particuliere bedrijven hier is niks mis mee en vaak zijn deze auto's wat luxer maar hier betaal je vaak wel flink meer voor als de standaard taxi's. Ook bieden veel hotels een transfer service aan ook dit zijn vaak luxe auto's maar ook weer een stuk duurder, het voordeel hiervan is wel dat je bij het vliegveld opgewacht word door een chaufeur die je direct naar het hotel brengt.