Tram

Deel deze pagina:

Naast het metro netwerk beschikt Dubai ook over een tram lijn deze lijn loopt rond de Dubai Marina en Jumeirah beach Residence en rijden vervolgens Al Sufouh Road af naar Al Sufouh langs Dubai Media City, de Palm Jumeirah, de Dubai Pearl en Dubai Knowledge Village.

5ae587b40cb0f

Zo ziet de tram eruit

Stations

Er zijn momenteel 11 stations op het Dubai Tram-netwerk:

 1. Jumeirah Beach Residence 1
 2. Jumeirah Beach Residence 2
 3. Jumeirah Lake Towers (Verbinding met de metro)
 4. Dubai Marina Mall
 5. Dubai Marina (Verbinding met de metro)
 6. Marina Towers
 7. Mina Seyahi
 8. Media City
 9. Palm Jumeirah (verbinding met de Palm Jumeirah monorail)
 10. Knowledge Village
 11. Al Sufouh

Het tramstation Jumeirah Lakes Towers en het tramstation Dubai Marina zijn verbonden met de rode metrolijn van Dubai, waardoor je gemakkelijk toegang heeft tot het grootste gedeelte van de stad, het tramstation Palm Jumeirah is verbonden met het Gateway Station van de Palm Jumeirah-monorail welke naar het bekende Atlantis hotel gaat met daarbij waterpark Aquaventure en het aquarium The lost chambers.

Tijden

De Dubai Tram rijdt van zaterdag tot donderdag van 06.00 uur tot 01.00 uur, en op vrijdag zijn van 09.00 uur tot 01.00 uur.

Er is slechts een interval van 10 minuten (12 minuten in de daluren) tussen trams, dus je staat nooit lang te wachten. Een rit langs de hele route duurt iets meer dan 40 minuten.

5ae5876a9dfef

Het tram netwerk

De trams

Elk van de trams heeft vijf rijtuigen en kan 405 passagiers vervoeren. En er zijn net als bij de metro speciale secties gereserveerd voor Gold Class-passagiers en vrouwen en kinderen. Op het moment zijn er 11 trams zijn in bedrijf.

Tarieven

Betaling gebeurd net als bij de bus en de metro met de Nol kaart, een ritje met de Dubai-tram kost 3 AED (4 AED voor degenen die Red Nol-tickets gebruiken), ongeacht de afgelegde afstand. Het Gold Class-tarief is 6 AED.

Uitbreiding

Fase II van de Dubai tram is in ontwikkeling en zal nog eens 5 km spoor toevoegen aan de lijn, hiermee brengt de tram een verbinding naar Madinat Jumeirah, de Burj al arab en de Mall of the emirates. Het is nog niet helemaal bekend wanneer deze fase voltooid is maar de planning is voor 2020.

Een ritje met de tram