Veiligheid

Met een goed gevoel op reis

Deel deze pagina:

Criminaliteit

Dubai is een van de veiligste steden in het Midden-Oosten voor toeristen. Door de strengere wetgeving wordt criminaliteit tot een minimum beperkt en veel toeristen voelen zich veel veiliger in Dubai dan in andere vergelijkbare grote steden in de wereld, zoals in elke grote stad komen er welk zakkenrollers voor maar je hoort het niet vaak. Zwaardere criminaliteit zoals overvallen en ontvoeringen komen eigenlijk nooit voor.

5ae189af94dcd

Een van de supercars van de politie

Verkeer

Auto-ongelukken komen relatief vaak voor. Terwijl de meeste resulteren in schade aan eigendommen en slechts lichte verwondingen, komen ernstige botsingen met dodelijke slachtoffers of ernstige verwondingen ook voor.
Overmatige snelheid, verschillende rijpatronen en -praktijken door de diverse internationale gemeenschap en af en toe verminderd zicht door zware mist zijn de meest voorkomende oorzaken van de meer ernstige ongevallen, let hier dus op als je zelf een auto huurt.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Dubai is zeer veilig, je kan er zonder problemen de metro, bus of een taxi nemen. Let er alleen goed op dat je de regels volgt in de metro is het bijvoorbeeld niet toegestaan om te eten, zijn er speciale cabines voor alleen vrouwen en word asociaal gedrag niet getolereerd hier kan je dan ook een boete voor krijgen.

De zon

Misschien is de zon wel het grootste veiligheids risico in Dubai, omdat deze het hele jaar door fel schijnt is het belangrijk dat je je goed insmeert en een goede kwaliteit zonnebril gebruikt. Vooral in de warme zomer maanden verbrand je er erg snel neem dus een goede zonnebrand mee.