Vliegvelden

Deel deze pagina:

Dubai International Airport (DXB)

Dubai International Airport (DXB) gelegen in de wijk Al Garhoud is de belangrijkste internationale luchthaven van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten en is een van de drukste luchthavens ter wereld voor zowel passagiers als voor vracht.

De luchthaven wordt beheerd door de Dubai Airports Company en is de thuisbasis van Dubai's internationale luchtvaartmaatschappijen, Emirates en de low-cost dochtermaatschappij flydubai. Dagelijks vertrekken er rechtstreekse vluchten van de Emirates vanaf zowel Amsterdam Schiphol als Düsseldorf international airport. De vluchten van de emirates landen in Dubai altijd op terminal 3, in deze terminal zou je je niet snel vervelen dit is namelijk een van de grootste terminals ter wereld voorzien van vele winkels, restaurants en cafes.

Door de gunstige ligging van Dubai in de wereld word het vliegveld vaak gebruikt als overstap vliegveld voor lange afstands vluchten naar Azië, Nieuw zeeland en Australië.

5ae773e5eb393

Een deel van DXB

Al Maktoum International Airport (DWC)

De internationale luchthaven Al Maktoum ligt op 40 km van de internationale luchthaven van Dubai. Het heeft een capaciteit van meer dan 12 miljoen ton vracht per jaar en 160 miljoen passagiers per jaar. Het is geschikt voor alle nieuwe generatie vliegtuigen, zoals de A380 superjumbo.

De bouw van de luchthaven is onderdeel van het Dubai World Central-project (DWC). DWC is het grootste stedelijke ontwikkelingsproject van de Dubai-regering en bestaat uit zes geclusterde zones: Al Maktoum International Airport, Dubai Logistics City (DLC), DWC Commercial City, DWC Residential City, DWC Aviation City en DWC Golf City.

De nieuwe luchthaven en de omliggende infrastructuur zullen gefaseerd worden voltooid. De eerste fase omvatte één landingsbaan samen met Dubai Logistics City, een multimodaal logistiek knooppunt voor lucht-, zee- en wegendiensten. Na voltooiing is dit de grootste luchthaven ter wereld, en is de verwachting dat dit de belangrijkste luchthaven van Dubai wordt.

DWC startte zijn eerste operationele fase toen DWC-Al Maktoum International Airport in juni 2010 werd geopend voor vrachtoperaties. In april 2011 werden algemene luchtvaartoperaties gestart. Passagiersactiviteiten zijn in 2012 van start gaan en de luchthaven is gepland voor voltooiing voor de Dubai world Expo in 2020.

De luchthaven zal bestaan uit een aantal terminals, vijf startbanen, een groot vrachtterrein en twee hoofdentrees. De nieuwe luchthaven is uitgerust met verschillende hallen en een 91 meter hoge luchtverkeersleiding (ATC), een luchtvaartoriëntatiepunt en de hoogste vrijstaande ATC-toren in het Midden-Oosten. De ATC-toren is uitgerust met de nieuwste avionica en navigatiehulpmiddelen.

De luchthaven wordt via een sneltrein gekoppeld aan Dubai International Airport.

5ae774411aac3

Het ontwerp voor Al Maktoum Airport

Abu Dhabi International Airport (AUH)

Dit vliegveld ligt niet in Dubai maar in het er naast gelegen emiraat Abu Dhabi, Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op ongeveer een uur rijden van Dubai.

Het internationale vliegveld van Abu Dhabi is de thuis basis van Ethiad Airlines welke net als de Emirates vanaf Schiphol en Düsseldorf rechtstreeks vliegt. Het is aan te raden een vlucht te zoeken naar een van de 2 vliegvelden in Dubai zelf maar mocht je een goede deal, of betere vliegtijden vinden voor Abu Dhabi airport dan is dit ook zeker een optie, houd er dan alleen rekening mee dat de rit van en naar je hotel langer duurt en hier de kosten ook wat hoger voor zijn.

5ae7749a4d734

De prachtige hal in het vliegveld van Abu Dhabi